3WORKS  Vellen van bomen : 

Een woordje uitleg

 

              

 

       

                        

ONZE WERKWIJZE


Bomen vellen is een van de gevaarlijkste dingen die je kan doen in tuin of bos . Alvorens hieraan te beginnen is het raadzaam eerst eens heel even goed na te denken .

De valrichting van de boom is afhankelijk van verschillende factoren : in welke richting "hangt" de boom , vanuit welke richting komt de wind , aan welke kant hangen de meeste bladeren en takken , op welke manier maak je de zaagsnede onderaan de boom , en , heel belangrijk , hoe zaag je de zaagsnede bij terwijl de boom reeds valt . ( door op de juiste plaats bij te zagen terwijl de boom valt , stuur je eigenlijk de valrichting .)

Dikwijls is het zo dat bomen niet zomaar kunnen vallen . Er staan huizen of garages in de weg , de boom staat aan een drukke straat of de boom is gewoonweg veel te zwaar om zomaar om te vallen . ( we hebben gevels van huizen gezien die waren gescheurd omdat er op 7 m afstand een zware stam werd omgelegd ; de trilling van de zware val plant zich voort in de grond en leidt soms tot gescheurde gevels .)

 

Eerst eens goed nadenken dus : beter is het dikwijls de boom "af te vangen"  : d.w.z. met klimsporen of klimkoord in de boom klimmen en hem stuk voor stuk af te zagen .

Afhankelijk van de situatie is het trouwens dikwijls aan te raden hiervoor een hoogtewerker te gebruiken . 

 

3works is gespecialiseerd in dit soort werk . Bekijk onze foto's en vraag een prijsbestek : we zijn absoluut niet de duurste ; bovendien  zijn we verzekerd voor dit soort werk .

We doen alle soorten van bomen : van eik en beuk tot conifeer en populier .

 

 

                            

 

 

                               

                                                                                                                                                                                                                

        3works.be  2003 Privacy Policy Terms Of Use