|
ONZE WERKWIJZE
Waar we ALTIJD als eerste mee beginnen is een bodem test : vooreerst zien we of er zich geen ondoordringbare lagen bevinden tot 2 m onder de oppervlakte . Indien dit het geval is moeten we draineren . Doen we dit niet dan zal er later een drassig gazon ontstaan ; het regenwater kan immers niet , of te langzaam , weg . Mosvorming en verzakkiingen zullen ontstaan .
Dan testen we de zuurtegraad van de bodem : gazongras gedijd het best bij ee ph waarde tussen 5 en 5,5 ; licht zuur dus .
Als de ph lager ligt is de grond te zuur : we werken er kalk doorheen . Als de ph te hoog is werken we er compost doorheen , samen met wat kopersulfaat .
Bij klei en veenbodems is het vaak verstandig wat zand samen met turf en kompost door de bovenste lagen heen te werken : de grond wordt luchtiger en de doorlaatbaarheid voor regenwater gaat omhoog .
Nadat we de aan te leggen oppervlakte hebben ontdaan van struiken en onkruid brengen we de grondstructuur verbeteraar aan ( speciale compost ) , en eventueel kalk of zand ( afhankelijk van de ph-testresultaat ) zodat uw gazon jarenlang kan gedogen op de juiste ondergrond . Alls wordt ingewerkt met de frees .
Dan brengen we de opstartbemesting aan . Héél belangrijk voor het snel en krachtig laten uitschieten van de graszaden , zodat de grasplant binnen de kortste keren vele zijtakjes werpt , noodzakelijk voor een stevige en dichte grasmat .
Na het inwerken egaliseren we het terrein met de rotoreg ( of eenvoudigweg met een zware plank )en zaaien we in .
Na het aanrollen houden we de gazon vochtig ; heel belangrijk voor zaden die moeten kiemen .
Zet bij erg warm weer niet alleen 's avonds de sproeiers open : kiemend gazon moet goed vochtig gehouden worden , zeker als men grasmatten i.p.v. zaden gebruikt .
Na een paar weken ( 4 tot 6 ) maaien we voor de eerste keer .
Indien U een steenpartij of een inrit door , langs of om uw gazon wilt laten aanleggen doen we dit zonder probleem voor U .
We werken met tegels , klinkers , natuursteen of wat U ook maar wenst .
|